بولتن ماهیانه تحقیقات دانه های روغنی

انتشار خبرنامه شماره 96 - 1398

نوع مطلب: بولتن تخصصی

در مباحث مرتبط با دانه‌های روغنی همواره عادت داریم تا بر پنج دانه روغنی رایج یعنی سویا، آفتابگردان، کلزا، گلرنگ و کنجد که مورد توجه وزارت محترم جهاد کشاورزی است متمرکز شویم و این درحالی است که گیاهان زراعی روغنی دیگری نیز وجود دارند که هم اهمیت بسیار دارند و در سایر کشورها بر تولید آن تأکید ویژه می‌گردد یکی از این گیاهان دانه روغنی کتان می‌باشد که در کشورهای مختلف به آن توجه ویژه‌ای دارند و حتی در کشور کانادا مؤسسه‌ای برای ارزیابی تمامی فاکتورهای مرتبط با این نبات به نام flax council of Canada  فعالانه در حال خدمت‌رسانی می‌باشد. شرکت توسعه کشت دانه‌های روغنی با توجه به ضرورت استفاده از تمامی پتانسیل‌های کشور در کنار فعالیت ویژه بر روی پنج دانه روغنی رایج تحقیقات خود را بر اصلاح و معرفی ارقام این دانه روغنی متمرکز نموده است که ماحصل این تلاش‌ها معرفی دو رقم کتان روغنی به نام‌های تکاپو و گلچین بوده که به نام شرکت توسعه کشت دانه‌های روغنی ثبت گردیده است. اصولاً دانه کتان دارای خواص مختلفی است که سه قاشق غذاخوری تخم کتان حاوی موارد زیر است:

امگا ۳ (ALA) 338/6 میلی‌گرم

فیبر ۸ گرم

پروتئین ۶ گرم

ویتامین ب۱، ۳۱ درصد از میزان مجاز روزانه

منگنز ۳۵ درصد از میزان مجاز روزانه

منیزیم ۳۰ درصد از میزان مجاز روزانه

فسفر ۱۹ درصد از میزان مجاز روزانه

سلنیوم ۱۰ درصد از میزان مجاز روزانه

دانه‌ی کتان مقدار مناسبی ویتامین ب۶، آهن، پتاسیم، مس و روی نیز دارد.

تخم کتان در کاهش کلسترول – محافظت در برابر سرطان – پیشگیری از گرگرفتگی زنان یائسه – بهبود قند خون – بهبود عملکرد کلیه اثر مستقیم دارد که قطعاً در آینده بیشتر آن خواهیم نوشت. امید داریم با تلاش‌های شرکت توسعه کشت دانه‌های روغنی - دانه روغنی کتان هم، همانند سایر نباتات روغنی با توجه به نقش ارزنده‌اش در حوزه‌های دارویی و تغذیه‌ای به زودی جایگاه خود را در بین این سری از گیاهان در کشور پیدا نماید.


نویسنده

کامبیز فروزان

کامبیز فروزان


1.دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید در وب سایت منتشر خواهد شد
2.پیام هایی که حاوی تهمت یا بی احترامی به اشخاص باشد منتشر نخواهد شد
3.پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد